HTML

virágküldés

bejegyzések a virágküldésről

Friss topikok

  • mexvel: Gyönyörű volt :) ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:32) Debreceni virágkarnevál 2010
  • mexvel: egyetértek Dupla-val ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:31) Aki a virágot szereti…
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:30) Modern virág
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:29) Virág útja
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu/ (2011.01.30. 22:29) Virág saját kezűleg

Linkblog

Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár 2010

2010.09.06. 12:10 pap.laszlo

Idén XVII. alkalommal kerül megrendezésre a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár. A kiállításnak szeptember 17. és 19. között ismét a szigetszentmiklósi Flora Hungaria Nagybani Virágpiac ad otthont.

A Hortus Hungaricus kertészeti kiállítást első ízben 1994-ben rendezték meg. Azóta a népszerűsége, a látogatók valamint a kiállítók száma folyamatosan emelkedik. 2009-ben mintegy 14000 látogató volt kíváncsi a programokra és a standokra, ahol 270 kiállító, közöttük 30 külföldi (pl. lengyel, horvát és francia) képviseltette magát.

A közel 7000m2-es belső helyszínen idén is megtalálható lesz minden, ami a virágokhoz vagy a kertészethez kapcsolódik. Több ezer dísznövényfajtával, száraz, cserepes és vágott virágokkal, gyógy- és fűszernövényekkel, díszcserjékkel, különféle fafajtákkal és még kertészeti kis- és nagygépekkel is találkozhat a közönség. Természetesen vásárlási lehetőséget is biztosítanak a rendezők. Sőt, a belépőjegy ára a kiállításon teljes mértékben levásárolható. A szakmai résztvevők nem csak értékesítéssel, de növénytermesztési és növényápolási tanácsokkal is szolgálnak az érdeklődők számára.

A Hortus Hungaricus kiállítás csúcspontjaként 2010-ben második alkalommal rendezik meg a Magyar Kertépítő Versenyt. Itt a résztvevő csapatok egy-egy 20m2-es parcellán mutathatják meg kreativitásukat és tudásukat, felhasználva a legújabb kertépítészeti trendeket és technikákat.

Idén újdonságnak számít „A mi kis kertünk” kertépítő verseny, amelyet kifejezetten óvodák számára hirdettek meg, és amelyre már első alkalommal 27 óvoda jelentkezett. A csoportoknak nem egy kertet, csupán egy virágládát kell berendezniük a versenyre. Ez nem csupán szórakozást jelenthet a kis kertészeknek, de hozzájárulhat környezettudatos nevelésükhöz is.

A programok közül ki kell emelnünk még a VI. Hortus Virágkötészeti Kupa és Virágkötészeti Maratont, amely során a virágkötő szakma nagyjai mérkőznek meg. A látogatók is betekintést nyerhetnek a virágkötészetbe. A kiállítás ideje alatt a Virágkötészeti Játszóházban nem csak a gyermekek, de a felnőttek is kiélhetik kreativitásukat.

A rendezők a kiemelt programok és a vásár mellett vetélkedőkkel (favágó verseny, zöldségszobrászat), szakmai előadásokkal és virágkötészeti bemutatókkal igyekeznek minden érdeklődő kedvében járni.

A Hortus Hungaricus kiállításra érkező látogatókat elsősorban 18-án és 19-én, a közönségnapokon 9 és 18 óra között várják. Ezeken a napokon a szervezők kedvezményes jegyárakkal, ingyenes parkolási lehetőséggel és a fővárosból induló ingyenes BKV járatokkal igyekeznek a kiállításra látogató vendégeknek kedveskedni.

Programok:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pap László

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: és vásár nemzetközi 2010 hungaricus szakkiállítás kertészeti hortus

A bejegyzés trackback címe:

https://viragkuldes.blog.hu/api/trackback/id/tr422274857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: TájSZépítészek kiállítása városlakóknak 2010.09.06. 21:59:47

Mik azok a kiugróan izgalmas, vagy éppen sablonos jelek, amelyek meghatározzák ma Magyarország köztereit, parkjait? Mitől lesz emberibb és használhatóbb egy játszótér, egy családi ház zegzugos kertje, vagy kisebb-nagyobb települések díszkő-burkolatú kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mexvel · http://interport.hu/ 2011.01.30. 22:28:21

Köszi szépen, nagyon jó, grat.
------------------------------------------
viragklub.hu/
süti beállítások módosítása