HTML

virágküldés

bejegyzések a virágküldésről

Friss topikok

  • mexvel: Gyönyörű volt :) ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:32) Debreceni virágkarnevál 2010
  • mexvel: egyetértek Dupla-val ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:31) Aki a virágot szereti…
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:30) Modern virág
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:29) Virág útja
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu/ (2011.01.30. 22:29) Virág saját kezűleg

Linkblog

Kezdetét vette a 24. országos virágkiállítás

2011.04.30. 00:27 pap.laszlo

Április 29-én kezdetét vette a Corvinus Díszkert Egyetemi Virágkiállítás és Vásár. A rendezvénynek a Budai Arborétum ad helyet. A virágkiállítás immár 24 éves múltra tekinthet vissza nagy örömére azoknak mindazoknak akik érdeklődnek a virágok, növények és a kertápolás iránt.

 

A jegy mellé a látogatók egy térképet kapnak, hogy eligazodjanak az Arborétumnak több mint 1000 négyzetméteren kiállított virág és növénykülönlegességei között. A kiállítók és árusok között elsősorban a hazai virágkertészetek képviseltetik magukat. Ha valaki tavasszal virágot szeretne kertjébe, vagy erkélyére, akkor jó helyen jár. A virágosok többsége valamivel a szokásos ár alatt kínálja itt termékeit, úgyhogy akár egy nagyobb bevásárlást is érdemes itt megejteni. Aki nem csupán virágot szeretne hazavinni, az találhat még különböző kertészeti termékeket a növényápoló szerektől kezdve a fűnyírón át egészen a kertbútorokig. Ha például az a szándékunk hogy a nyarat a kertben egy fürdődézsában borozva szeretnénk eltölteni, akkor jó helyen járunk, hogy beszerezzük a kellékeket.

A bevásárlást azonban érdemes a látogatás végére időzíteni, mert bőven akadnak a kínált portékák mellett olyan látnivalók, melyeket nem érdemes kihagyni. Az idei kiállítás fő témája a bonsai, melynek keretében az ország bonsai klubjai és gyűjtői mutatják be növénykülönlegességeiket. A kiállítás mellett előadások is hangzanak el a témakörben, melyek keretében a téma szakértőitől értesülhetünk arról, hogyan is kell egy bonsai-al bánni a begyűjtéstől kezdve az alakításig. Az előadások ideje alatt pedig be is mutatják élőben egy-egy növényen az alakítás folyamatát. A száznál is több egy helyen kiállított törpefa adja az eddigi legteljesebb képet a hazai gyűjtők és egyesületek munkájáról, mivel ilyen nagyságrendű kiállításra az országban eddig még nem volt példa.
Akik inkább a vágott virágokkal szimpatizálnak, lelkes oktatók által tartott gyorstalpalón ismerkedhetnek a virágkötészet alapjaival és tanulhatnak el néhány trükköt. Fa és kertápolási tanácsok témájában is lehet előadásokat hallgatni, illetve azt is megtudhatjuk, hogy mikor milyen virágot érdemes a kertbe, vagy az erkélyre ültetni.
A kert és a kerti fák felhasználásának egészen sajátos módját lehet tapasztalni az Arborétum néhány fáján, melyek az egyetem hallgatói számára rendezett land-art verseny kellékeiként szolgáltak. Némelyik fa ideiglenesen átlényegült tréfává, akad köztük olyan, melyen egy komplett reggeli kellékei is megtalálhatóak.
A rendezvényre kilátogató gyerekcsoportoknak szakavatott tárlatvezetők mutatják be a növénymúzeumot, vagyis a Budai Arborétum érdekesebb növényeit. Körsétájukat befejezve pedig ők is ismerkedhetnek a virágkötészettel, vagy a mesefa alatt hallgathatnak történeteket.
Ha marad a mai jó idő, akkor bátran merjük akár családi programnak is javasolni a kiállítást, mivel amellett, hogy átfogó képet ad a hazai kertészetekről, kikapcsolódásnak is remek. A vasárnap kilátogató édesanyák pedig ajándékot is kapnak. Emellett megfontolandó az a lehetőség is, hogy az ember az amúgy is gyönyörű Budai Arborétum legszebb arcát láthatja a kiállítás kapcsán és néhány új virággal a kezében térhet haza egy kellemes nap után. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viragkuldes.blog.hu/api/trackback/id/tr832865846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása