HTML

virágküldés

bejegyzések a virágküldésről

Friss topikok

  • mexvel: Gyönyörű volt :) ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:32) Debreceni virágkarnevál 2010
  • mexvel: egyetértek Dupla-val ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:31) Aki a virágot szereti…
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:30) Modern virág
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:29) Virág útja
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu/ (2011.01.30. 22:29) Virág saját kezűleg

Linkblog

Modern virág

2010.07.27. 22:32 pap.laszlo

Eddig létezett a világon vágott virág és cserepes virág. Mind a kettőnek van negatívuma és pozitívuma.

A vágott virág bármenyire is szép, de csak egy ideig él. Utána elhervad. Rövid ideig csodálhatjuk csak, utána vagy a kukában köt ki, vagy kiszárítva díszítjük vele a szobát, ami szép, de ugyanúgy látszik rajta hogy halott.

A cserepes virág élete pedig a gondozástól függ. Így hát nem biztos, hogy mindenkinél egyforma hosszú ideig megmarad. Vannak, akik imádják öntözgetni a virágaikat, és vannak akiknél a kaktusz is elszárad.

Mára azonban más lehetőség is kínálkozik. Olyan sok mindent tartósítanak már a világon. Most már a virágot is lehet. A tartósított virág sok évig képes ugyanazt az élettel teli oldalát mutatni, mint amikor megvettük. Nem kell attól félni, hogy nem locsoltuk meg és elpusztul, mert nem kell locsolni. Sőt egyenesen árt neki, mivel teljesen normális virágból készül, aminek a nedvességtartalmát glicerin alapú folyadékkal helyettesítik. Ez megtartja a virág színét és állagát. Gyakorlatilag mindenféle virággal meg lehet csinálni, még pálmákkal, tujákkal és kisebb méretű fákkal is. Tehát tulajdonságát tekintve olyan, mint egy művirág, de ennél élethűbbel nem valószínű, hogy bárki találkozhat.

Azért néhány dologra vigyázni kell:

  • Ne érje víz.
  • Ne szívja ki a nap a virág színét.
  • A páratartalom normális legyen, mert ha túl alacsony akkor töredezhet, ha pedig  túl sok a pára, kicsapódhat belőle a színes folyadék.

Bár a normál vágott virágnál sokkal drágább, de ha azt nézzük, hogy nem szárad el és hosszú ideig tartja magát, akkor megéri. Arról nem is beszélve, hogy nem valószínű hogy efféle virágra számit az ajándékozott, így garantált a  kellemes meglepetés.

Másik érdekesség, amivel meglephetünk bárkit az a gravírozott virág. Gyakorlatilag bármilyen feliratot vagy képet rávéshetünk. Így nem kell rá kártya, tehát az nem is tud elveszni az idők folyamán. Ha tehát tartósított virágra gravírozunk, akkor még 10 év múlva is lehet látni az üzenetet. Cégeknek jó reklám, esküvői vagy ballagási csokorra kedves emlék.

És még egy apróság, hogy mire nem képes a mai technika, hogy különlegesebbé tegye a virágokat. A kék rózsát, eredetileg lehetetlen a természetben megtalálni. Így hát régebben ott volt a festék, mára ott van némi játék a génekkel. A rózsában kikapcsolni a pirosat, és az árvácskából átrakni belőle némi kéket. Az eredmény a kék rózsa, ami pont ezért különlegesnek számit.

Ebből is látszik, hogy a virág ajándékozásban rengeteg lehetőség van és nem lehet elbagatellizálni ezt.

 

Pfeiffer Anna

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viragkuldes.blog.hu/api/trackback/id/tr512181086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mexvel · http://interport.hu/ 2011.01.30. 22:30:13

Köszi szépen, nagyon jó, grat.
------------------------------------------
viragklub.hu
süti beállítások módosítása