HTML

virágküldés

bejegyzések a virágküldésről

Friss topikok

  • mexvel: Gyönyörű volt :) ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:32) Debreceni virágkarnevál 2010
  • mexvel: egyetértek Dupla-val ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:31) Aki a virágot szereti…
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:30) Modern virág
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu (2011.01.30. 22:29) Virág útja
  • mexvel: Köszi szépen, nagyon jó, grat. ------------------------------------------ viragklub.hu/ (2011.01.30. 22:29) Virág saját kezűleg

Linkblog

Orchidea Show

2011.03.19. 12:03 pap.laszlo

Ahogy ígértük, elmentünk és megnéztük a hármas kiállítást: a Gardenexpot/Greenexpot/Orchideashow-t, sőt be is számolunk róla, hátha valaki még kedvet kap hozzá, hiszen a hétvégén még várja a rendezvény a látogatókat.

A kiállításon főként a kert és kertészkedés megszállottainak igényeit kiszolgáló cégek képviseltették magukat.  Bármi is jusson az ember eszébe, amire a kertben szüksége lehet, itt találkozhat vele. Lehetőség van például arra a kiállított termékeket kombinálva, hogy  a mesterséges vízesés mellé tegyük a jacuzzit, melyben majd házilag tisztított vizet kortyolgatunk, a kertet pedig virágmintás lámpákkal világítjuk meg, hogy esti sétánk közben nehogy átessünk a frissen vásárolt láncfűrészünkön.
Ha valaki azzal az eltökét szándékkal érkezik, hogy kizárólag innen akarja berendezni a kertjét, akkor alaposan a zsebébe kell nyúlnia, hiszen elég hamar milliókat lehet költeni, ezért mi ezt csak gondolatban tettük. Ötleteket meríteni viszont ingyen is lehet, esetleg egy-két ajándékot is érdemes a helyszínen vásárolni, mert szinte mindenhol kedvezményt adnak.
Kissé meglepődtünk, amikor az egyik standnál porszívót és vasalót promótált néhány lelkes leányzó, de amikor felajánlották, hogy házhoz jönnek és kivasaják  ingjeinket és kitisztjítják a szőnyeget is, azt monduk, hogy ám legyen. Ahol tudunk, segítünk.
Voltak, akik zöldségeket beszéltek: milyen izzót használjunk, kapcsoljuk le a lámpákat, hogy ne csak saját kertünk, de a bolygó állagának javításáért is tegyünk valamit, ha már itt vagyunk.


A három kiállítás közül az Orchidea Show volt az,  ami minket leginkább vonzott, hiszen elsősorban a virágok miatt látogattuk meg a rendezvényt.
Mivel minket ez a virág hozott ide, elmondjuk, hogy a mitológia szerint nevét egy vakmerő ifjúról, Orchis-ról kapta, aki Ovidius szerint egy bacchanálián meg akarta erőszakolni Bacchus - a szőlő és a bor istene, ma talán úgy mondanánk, hogy a bulik - egyik papnőjét. A papnő őrzői Orchist darabokra szaggatták és a teste virággá, orchideává lényegült át. Az orchideát azóta a képzőművészek, a költők, az álmodozók a virágok királynőjének tartják és azt is szívesen hangoztatják, hogy az orchidea ékszer a virágok között.
A virágok nem is okoznak csalódást, szépen komponált környezetben 25 hazai és 11 külföldi kiállító képviseltette magát. A külföldiek között osztrák, német, olasz, holand, tajvani, maláj és japán kertészetekkel is lehet találkozni. A névhez méltón orchideák uralják a terepet, de azért lehet más növényekkel és virágokkal is találkozni a bonsaiból a kaktuszokig elég sokféle található itt. Az élőlények egy másik típusát képviselte az a néhány kígyó és sikló, melyet felvonultattak. Valószínűleg azzal a céllal, hogy a trópusi hangulatot fokozzák és a fotósunkban fagyasszák meg velük a vért.


Azoknak tudjuk ajánani ezt a hármas kiállítást, akik szeretnék egy kicsit legeltetni a szemüket ezeken a valóban különlegesen szép növényeken, esetleg ajándékba vinnének valakinek virágot, vagy csak szertnének egy kicsit nézelődni ezen a megrövidült hétvégén. Majdnem kihagytam, hogy a kiállítás főszponzora egy kis csomag műtrágyát adott a belépő mellé, ami állítólag 9 hónapig dogozik helyettünk.

Sajnos nem működik.
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kiállítás virág növények orchidea kertészeti greenexpo gardenexpo orchidea show gardenexpo 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://viragkuldes.blog.hu/api/trackback/id/tr32752483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajtad is múljon! 2012.03.20. 08:45:57

  Rajtad is múljon! - ezzel a szlogennel indít a FŐKERT Nonprofit Zrt. közösségi tervezést ösztönző kampányt, amely először a hétvégi Gardenexpo kiállításon mutatkozik be.   A kampány célja, hogy felhívja a budapestiek figyelmét arra, hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása